آفتابنیوز : سرویس بین الملل- "ژایر بولسونارو" نامزد راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری برزیل ۴۷ درصد آرا را کسب کرده است. رقیب اصلی او "فرناندو حداد" نامزد حزب کارگر ۲۸ درصد آرا را به دست آورده است. این دو باید در دور دوم انتخابات در روز ۲۸ اکتبر امسال شرکت کنند؛ چرا که هیچیک به حد نصاب ۵۰ درصد نرسیدهاند. در این انتخابات همچنین همه اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم اعضای مجلس سنا برگزیده میشوند.
به گزارش آفتابنیوز؛ بولسونارو افسر سابق ارتش بوده و به ترامپ برزیل شهرت یافته است. او وعده مبارزه با نرخ بالای جرم و جنایت در آن کشور را داده است. او حزب کارگر را "بزرگترین دار و دستهٔ خلافکار و مجرم" در تاریخ برزیل مینامد که "در آستانهٔ نابودی" قرار دارد. بولسونارو علاقه زیادی به حکومت دیکتاتوری سابق نظامیان در آن کشور دارد و دارای ارتباطات نزدیک با کلیساهای انجیلی است. شعار او برقراری نظم و قانون و مقابله با رکود اقتصادی در برزیل بوده است.
نشریه "فارین پالسی" اما به شدت از او انتقاد کرده است. این نشریه در گزارش اصلی خود در روزهای اخیر تحت عنوان "بولسونارو" نسخه برزیلی برلوسکونی نیست بلکه او گوبلز (وزیر رایش برای تبلیغات در دوران نازی که معتقد بود دروغ هرچه بزرگتر باورپذیرتر) است"، مینویسد: "رهبر راستگرایان افراطی برزیل نه تنها یک پوپولیست محافظهکار دیگر است؛ بلکه کارزار تبلیغاتی او دقیقا نسخهبرداری شده از روی نازیها و دستورالعمل آنهاست.
"استیو بنن" مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید اکنونی یکی از مشاوران اصلی بولسونارو در کارزار انتخاباتی او در برزیل است. چند هفته پیش در تلاشی ناکام سوءقصدی به جان بولسونارو صورت گرفت. به همین خاطر، بولسونارو در بیمارستان بستری شده است. او خواستار اقدامات سختگیرانه و ریاضتی همراه با اعمال خشونت برای پیشگیری از جرایم بیشتر است. کارزار انتخاباتی او ترکیبی از نرژاپرستی، نفرتپراکنی علیه زنان و قانون و نظمگرایی افراطی است. به طور خلاصه، او میخواهد یک گلوله در مغز هر مجرمی شلیک کند به جای آنکه مجرم را به دادگاه بسپارد. او افراد بومی را "انگل" معرفی میکند و از روشهای تبعیضآمیز کنترل جمعیت و به نوعی اصلاح نژادی حمایت میکند.
بولسونارو در مورد خطرات پناهجویان هائیتی، آفریقا و خاورمیانه هشدار داده و آنان را "تفالههای بشریت" خوانده و استدلال کرده که ارتش باید مراقب آنان باشد. او به طور مرتب حرفهای نژادپرستانه و زنستیزانه میزند. برای مثال، او برزیلیهای آفریقاییتبار را به چاق و تنبل بودن متهم کرده و از تنبیه فیزیکی کودکان برای جلوگیری از -به زعم خود- تبدیل شدن آنان به افرادی همجسنگرا حمایت کرده است. از دید او همجنسگرایی مترادف و همطراز با آزار جنسی کودکان است. او به شکلی تحقیرآمیز به یک نماینده همجنسگرا در کنگره ملی برزیل گفته بود: "من به تو تجاوز نمیکنم چرا که شایستگی این موضوع را نداری"! بولسونارو نشان داده که مانند یک نازی از سیاست آزار و اذیت سایرین و قربانی کردن دیگران استفاده میکند.
این نشریه در ادامه مینویسد: "او اخیرا اعلام کرد که شکست در انتخابات را هرگز نمیپذیرد و اشاره کرد که ارتش نیز با نظر او موافق است. این تهدیدی آشکار برای دموکراسی در برزیل است. او احتمال کودتا را مطرح کرده است. او از میراث دیکتاتورهای نظامی در امریکای لاتین و جنگهای کثیف آنان دفاع میکند. او ستایشگر ژنرال "پینوشه" دیکتاتور نظامی سابق شیلی بوده است. همانند روزهای جنگ ژنرالها در ارژانتین در دهه 70 میلادی و شخص ادولف هیتلر در المان، بولسونارو مخالفان را به برسمیت نمیشناسد. او خواستار داشتن قدرت استبدادی در دستان خود است. او ماه گذشته گفت که مخالفاناش در حزب کارگر باید اعدام شوند. او دشمن چپگراهاست. از دید او چپها کشورها را نابود میکنند. او دائما به مدل ونزوئلا اشاره میکند. با این حال، واقعیت آن است که چپهای افراطی امریکای لاتین دستکم نژادپرست نیستند؛ حتی در مورد ونزوئلا که به سوی دیکتاتوری در حال حرکت است، دولت چپگرای آن کشور نژادپرست نیست. واقعیت آن است که در میان راستهای افراطی مانند برلوسکونی نیز او ضددموکراسی نبود و زمانی که در انتخابات باخت از قدرت کنارهگیری کرد. بولسونارو اما میگوید شکست در انتخابات را نمیپذیرد. پوپولیسم بولسونارو متفاوت از پوپولیسم سنتی راست و چپ است که دموکراسی را میپذیرد؛ پوپولیسم او به دوران هیتلر باز میگردد. بولسونارو به قدری از حکومت سابق دیکتاتوری نظامیان در برزیل دفاع میکرد که در سال 1999 میلادی گفت که نظامیان باید 30 هزار نفر را میکشتند؛ از کنگره آغاز میکردند و با قتل پرزیدنت فرناندو انریکه کاردوسو کار را به پایان میرساندند. مانند فاشیستها بولسونارو مدعی است که این نوع از رژیم دیکتاتوری یک دموکراسی واقعی است؛ تنها بدون برگزاری انتخابات. تنها تفاوت او با دیکتاتوریهای نظامی سابق آن است که او یک فاشیسم متکی به بازار را میخواهد. متاسفانه خط مشی اقتدارگرایی و طرفداری از آن در برزیل در حال رشد است. 53 درصد از برزیلیها در نظرسنجیای که اخیرا انجام شده نیروهای پلیس را "جنگجویان خدا برای اعمال نظم و قانون" دانسته بودند. در مورد پوپولیستهای عصرمان نباید ریشههای فاشیستی آنان در عرصه سیاست و تبلیغات را نادیده گیریم هر چند که آنان خود منکر خاستگاه فاشیستیشان هستند".